Toshiba heeft op 20 mei in Nederland een wereldprimeur aangekondigd, namelijk ’s werelds eerste multifunctionele printer met uitwisbare toner. De Toshiba’s unieke Eco Hybride is een e-BRIDGE Next systeem dat het conventioneel zwart-wit afdrukken met eco printen combineert. De toner wordt gewist, zodat u het papier opnieuw kunt gebruiken. Opvallend is dat de afdrukken op de Eco Hybride zelf vanuit de lades of handinvoer worden gewist. De Toshiba Eco Hybride is er in 3 snelheden respectievelijk 30, 45 en 50 pagina’s per minuut (e-STUDIO3508LP,e-STUDIO4508LP en e-STUDIO5008LP). Voor klanten die een hoogvolume aan afdrukken wissen, is er optioneel de wiseenheid RD-301 beschikbaar.

Doelgroep en printgedrag

Het idee van een papierloos kantoor bestaat al meer dan 40 jaar, maar zelfs moderne werkstromen hebben nog steeds een behoorlijke hoeveelheid documenten die worden geprint. De Eco Hybride is daarom geschikt voor elk kantoor. Zowel kantooromgevingen die duurzaam zijn ingericht en/of kosten willen besparen op de printomgeving. Het is hierbij belangrijk een onderscheid te maken tussen permanente en tijdelijke documenten.
U heeft de keuze om uw documenten af te drukken met de standaard zwarte toner of met de unieke uitwisbare toner van Toshiba. Dit is afhankelijk van het type document en waar u het voor wilt gebruiken. Bovendien ondersteunen de slimme softwareoplossingen van Toshiba u in die keuze – alles automatisch en probleemloos.

Printgedrag veranderen
Om werknemers te stimuleren om eco te printen en papier te hergebruiken, kan met behulp van rapportagemogelijkheden het printgedrag inzichtelijk gemaakt worden. De rapportages tonen hoeveel er is gewist, geprint, het effect op CO2-uitstoot en de kosten. Zo is in één oogopslag de milieubijdrage duidelijk.

De Eco MFP is vanaf vandaag te bestellen en op voorraad. KDS heeft besloten de prijs van de Toshiba Eco Hybride (e-STUDIO3508LP,e-STUDIO4508LP en e-STUDIO5008LP) gelijk te houden aan de prijs van een conventionele zwart-wit mfp. Er is vanaf nu geen reden meer om uw papiergebruik drastisch te verlagen. Neem contact met ons op voor meer informatie of een demonstratie.